MM-jääkiekko jatkui välierissäkin yllätysten merkeissä. Tshekin loistava ja äänekäs kotiyleisö siivitti Tshekin voittoon nimivahvasta Ruotsista selvin lukemin 7-3. Äänimyrsky sekoitti myös erotuomarit, joiden apu Tshekin voittoon oli merkittävä: ottelun ratkaisevat maalit 3-2 ja 5-2 aiheuttavat aiheellista spekulaatiota. Johtomaali tuli erotuomarin maalille antaman loistosyötön ansiosta ja viides Tshekin maali syntyi tilanteessa, jota ei olisi koskaan pitänyt tulla. Erotuomarit missasivat täysin törkeän päähän kohdistuneen taklauksen, jonka johdosta Ruotsin olisi pitänyt saada viiden minuutin ylivoima. Jos oikeus olisi tapahtunut, tuskin myöskään viidettä maalia olisi syntynyt.

Mutta – Tshekki oli erinomainen. Joukkueen ykkönen oli Martin Necas, Carolinan mies, joka teki maalin ja syötti kolme. Hän oli mukana neljässä maalissa Tshekin viidestä ensimmäisestä. Lukas Sedlak teki kaksi maalia ja syötti yhden. Tshekki jatkaa euforista liitoaan finaalissa, Ruotsi yrittää kasata itsensä pronssipeliin.

Ruotsia vastaan tulee toinen hyvin pettynyt joukkue: Kanada. Kanada törmäsi Sveitsin maalivahti Leonardo Genoniin, joka torjui ottelussa 42 laukausta ja neljä Kanadan rankkaria päälle. Sveitsi oli avauserässä vahva ja meni 2-0 johtoon Kevin Fialan ja Nemo Niederreiterin maaleilla. toisen ja kolmannen erän Kanada painoi yhtä maalia päälle ja sai lopulta pelin tasoihin. Jatkoerässä mentiin sekavissa merkeissä, kummallakin oli paikkansa.

Ratkaisu haettiin voittolaukauskilpailussa. Vain Connor Bedard pystyi Genonin yllättämään, Sveitsi puolestaan iski kaksi maalia ja peli oli selvä.

Tshekki ja Sveitsi finaalissa ei varmasti ollut monenkaan arvaus siitä, ketkä kullasta taistelevat. Kumpikin on pelannut hyvät kisat, rakentanut joukkueensa järkevästi ja odottaneet kärsivällisesti apuja NHL-kaukaloista ennen kuin kaikkia passeja leimattiin. Nämä seikat saavat nyt palkintonsa: joko kultaa juhlitaan Tshekissä tai Sveitsissä.