Boston Bruinsin henkinen suorituskyky on tällä hetkellä korkea. Voitto Torontosta seiskapelissä pari päivää sitten oli selvästi antanut melkoisen itseluottamusruiskeen ja Florida Panthersin rooliksi jäi olla pahasti ottavana osapuolena.

Puolivälierät alkoivat Floridan kotikaukalossa Bostonia vastaan eikä sen odotettu alkavan näin: Boston vei avausvoiton tylyin numeroin 5-1.

Florida meni ottelussa johtoon heti ottelun puolivälin jälkeen, kun Matthew Tkachuk teki maalin Aleksander Barkovin (kuvassa) syötöstä. Avausmaali herätti Bostonin – erän toisella puoliskolla Boston teki kolme maalia ja kolmannessa erässä vielä kaksi osumaa lisää.

Bostonin vahvuutena oli taas laaja ratkaisumateriaali. Joukkueen menestys ei ole yhdestä tai kahdesta tähtipelaajasta kiinni, sillä jokaisesta ketjusta löytyy valmiutta tehdä maaleja. Nytkin viisi eri pelaajaa pääsin maalinteon makuun. Peräti 12 eri Bostonin pelaajaa pääsi tehopisteille. Puolustaja Mason Lohrei oli ottelun tehomies tekemällä maalin ja syöttämällä toisen – Lohrein 36. minuutilla tekemä osuma jäi ottelun voittomaaliksi.

Kaiken perustana oli kuitenkin maalivahtipeli. Florida loi paljon tilanteita, mutta maalivahti Jeremy Swayman oli kuin muuri. Torjuntoja kertyi peräti 38 kappaletta.