Edmonton Oilers aloitti tähtiensä johdolla pudotuspelit vauhdikkaasti. Edmontonin ykköstähti Connor McDavid syötti peräti viisi maalia, kun Oilers voitti Los Angelesin 7-4. Runkosarjassa vaikuttavan määrän maaleja tehnyt maalinedustapelin spesialisti Zach Hyman teki avauspelissä hattutempun. Kun myös Leon Draisaitl sekä Ryan Nugent-Hopkins onnistuivat maalinteossa, Oilers sai heti avausottelussa tähtensä lentoon. Kun lisätään, että ykköspakki Evan Bouchard antoi neljä maalisyöttöä, voiton avaimet olivat selvät: tähdet onnistuivat.

Dallas Starsin pudotuspeliavaus ei sen sijaan mennyt nappiin. Hallitseva mestari Las Vegas osoitti heti sitkeytensä: kun ottelua oli pelattu 21. minuuttia, Las Vegas oli tehnyt neljä maalia. Dallas oli samaan aikaväliin osunut kahdesti, joten loppu oli Dallasin yritystä päästä rinnalle. Maalin päähän Dallas pääsikin, kun Mason Marchent kavensi Miro Heiskasen syötöstä. Lähemmäksi Dallas ei kuitenkaan päässyt ja avauspeli meni Las Vegasin nimiin 4-3.

Toronto tasoitti ottelusarjan Bostonia vastaan lukemiin 1-1, kun joukkue haki vierasvoiton maalein 3-2. Boston johti avauserän jälkeen 2-1, mutta John Tavares tasoitti toisessa erässä. Kolmannessa erässä nähtiin vain yksi maali ja sen teki Auston Matthews, NHL:n kauden maalikuningas. Voitto oli erittäin tärkeä Torontolle, sillä joukkue vei Bostonilta kotiedun ennen ottelusarjan siirtymistä Kanadan puolelle.

Sebastian Aho (kuvassa) oli Carolinan ykköstähti, kun joukkue kukisti jo toistamiseen NY Islandersin. Carolina näytti ottelussa vahvaa venymiskykyä, sillä toisen erän alussa Islanders johti ottelua jo 3-0. Sitten Teuvo Teräväinen avasi Carolinan maalitilin. Maali jäi toisen erän ainoaksi, joten kolmanteen erään Islanders lähti vielä kahden maalin johtoasemassa.

Kolmannessa erässä Carolina teki neljä maalia ja meni ohi. Yhden niistä teki Aho ja sama mies syötti vielä ottelun lopullisesti ratkaisseen Jake Guentzelin tyhjiin tekemän maalin. Ottelupari on nyt Carolinalle 2-0, kun siirrytään ratkaisemaan seuraavia otteluja New Yorkiin.