NHL:n välierät alkoivat keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Florida Panthers matkusti runkosarjan voittaneen New York Rangersin vieraaksi ja otti vierasmatkalta makean voiton. Joukkue puolusti loistavasti ja oli tarpeeksi tehokas – ottelun lopputulos oli 3-0 Floridalle.

Avausmaali syntyi ensimmäisen erän loppupuolella, kun koko ajan isompaan rooliin pudotuspeleissä noussut Matthew Tkachuk osui. Toinen maali tulikin neljä minuuttia ennen pelin loppua, kun Carter Verhaeghe teki lukemiksi 2-0 ja lopulta Sam Bennett teki tyhjiin loppulukemat.

Ottelun sankareita olivat Tkachuk sekä maalivahti Sergei Bobrovski, joka teki 23 torjuntaa, osa näistä selkeää haamu-osastoa.

Suomalaispelaajista Sasha Barkov urakoi kuten parhaan puolustavan hyökkääjän palkinnon voittaneen pitääkin, molemmissa päissä. Vastuuta tuli yli 20 minuuttia. Myös Anton Lundell sekä Eetu Luostarinen ja puolustaja Niko Mikkola saivat vastuuta, kuten myös Kaapo Kakko Rangersin riveissä.

NHL:n toisessa välieräparissa kohtaavat Dallas ja Edmonton.