NHL:n Itäisen konferenssin finaalisarja ratkesi sunnuntain vastaisena yönä, kun Florida Panthers kaatoi New York Rangersin niukasti 2-1 ja vei ottelusarjan nimiinsä voitoin 4-2. Stanley Cupin finaaleissa Florida saa vastaansa joko Dallas Starsin tai Edmonton Oilersin.

Florida siirtyi ratkaisuottelussa johtoon Sam Bennettin osumalla avauserän lopulla. Kolmannessa erässä Vladimir Tarasenko tuplasi Floridan johdon Anton Lundellin (kuvassa) ja Eetu Luostarisen esityöstä. Rangers tuli vielä maalin päähän vajaa kaksi minuuttia ennen loppua Artemi Panarinin maalilla, mutta lähemmäs kiri ei riittänyt.

Edmonton ja Dallas kohtaavat Läntisen konferenssin kuudennessa finaalissa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Edmontonilla on tilaisuus panna ottelusarja poikki, mutta mikäli näin ei käy, game seven pelataan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Taistelu Stanley Cupista eli NHL:n finaalisarja alkaa joka tapauksessa ensi viikonloppuna.