Leverkusen käytti ensimmäisen ottelupallonsa sunnuntaina ja varmisti Saksan mestaruuden. Ratkaisevassa ottelussa ”Werkself” voitti kotonaan Werder Bremenin 5-0 murskavoitolla. Voiton kunniaksi tulleet kolme pistettä tarkoittivat sitä, etteivät muut saa enää Leverkusenia kiinni. Mestaruus ratkesi siis yli kuukausi ennen kauden loppua!

Ottelun suurin sankari oli joukkueen nuorisotähti Florian Wirtz. Hän tuli vaihdosta kentälle tauolla ja teki toisella jaksolla kolme maalia. Sitä ennen Victor Boniface oli iskenut rankkarimaalin ja Granit Xhaka upealla vedolla osuman.

Leverkusen ei ole hävinnyt kauden aikana vielä kertaakaan. Tappioton sarja kattaa Bundesliigan, Saksan cupin sekä Eurooppa-liigan. Toiminta on ollut tylyä – joukkue näytti monta kertaa olevan jo kanveesissa, mutta loppuhetkien nousut tulevat jäämään saksalaisen jalkapalloilun folkloreen.

Leverkusen tunnettiin vuosikausia joukkueena, joka teki paljon maaleja ja päästi samaan aikaan runsaasti osumia. Pelit olivat vuoristorataa, mutta tietysti erittäin viihdyttäviä. Valmentaja Xabi Alonso toi joukkueen pelityyliin huomattavasti enemmän pallonhallintaa sekä puolustuksellisia rakenteita, ilman, että joukkueen perinteinen tyyli olisi tuhoutunut. Joukkue on tehnyt toiseksi eniten maaleja sarjassa ja päästänyt vähiten. Kun otteluita on pelattu 29, on verkko heilunut ykkösmaalivahti Lukas Hradeckyn takana vain 19 kertaa.

Lukas Hradecky on joukkueen kapteenina tekemässä saksalaisen jalkapallon historiaa, sillä Leverkusen ei ole koskaan aiemmin voittanut Saksan mestaruutta. Suomalaista jalkapallohistoriaa hän tekee olemalla ensimmäinen todella suuressa roolissa – väheksymättä Pekka Lagerblomin pelaamaan seitsemää ottelua aikoinaan Werder Bremenin mestaruusjoukkueessa – voittamassa top-neljä -sarjan mestaruuden. Lisäksi hän ensimmäinen suomalainen kapteeni, joka suursarjan mestaruuspokaalin saa käsiinsä viimeisen kierroksen jälkeen.