Bayer Leverkusen hävisi edellisen kerran viime toukokuussa, kun Bochum kaatoi tulevat Saksan mestarit. Sen jälkeen Leverkusen on pelannut 50 virallista ottelua eikä ole kokenut ainuttakaan tappiota. Benficalta viime viikolla napattu ennätys komistuu koko ajan.

Sunnuntaina pahanilman linnut povasivat, että Eurooppa-liigan finaalipaikka sekä tietynlainen kohtalon johdatus saattaisi johtaa siihen, että se mistä kaikki alkoi, päättyisi samaan paikkaan: Bochumin kohtaamiseen. Turha toivo – Leverkusen murjoi Bochumin vieraskentällä lukemin 5-0. Tehtävää helpotti Bochumin Felix Passiackin jo vartin pelin jälkeen saama punainen kortti.

Patrik Shcick teki Leverkusenin avausmaalin ja Victor Bonicace iski pilkulta taukolukemiksi 2-0. Toisella jaksolla Aimine Adli teki maalin ja Josip Stanisic iski kahdesti. Lukas Hradecky kuittasi jälleen yhden nollapelin tämän kauden aikana.

Leverkusenilla on vielä kolme ottelua jäljellä ”täydelliseen” kauteen. Bundesliigaa on pelaamatta yksi kierros, Saksan cupin finaali odottaa sekä Eurooppa-liigan finaali on vielä ohjelmassa. Ensimmäinen tavoite, tappioton Bundesliigakausi, voi toteutua kotikentällä ensi lauantaina, kun Leverkusen kohtaa kotonaan Augsburgin ja saa viimein odottamansa ”salaattilautasen”.