EM-jalkapallon puolivälierät käynnistyivät perjantaina. Illan ensimmäisessä ottelussa Espanja voitti isäntämaa Saksan jatko-ottelun viimeisillä hetkillä. Toisessa pelissä Ranska eteni jatkoon voittamalla Portugalin rankkareilla.

Kumpikin ottelu oli odotetun tasainen. Espanja meni ensin johtoon Saksaa vastaan, mutta vaihdosta kentälle tullut Florian Wirtz tasoitti pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Jatko-ottelussa odoteltiin periaatteessa tulevaa rankkarikisaa, mutta Espanja päätti toisin. Maalin jo varsinaisella peliajalla tehnyt Daniel Olmo antoi loistavan keskityksen, jonka puski sisään Mikel Merino.

Tähän päättyi Saksan turnaus ja Toni Kroosin ura. Espanja jatka välieriin, tosin runneltuna, sillä loukkaantumisia tuli, samoin pelikieltoja.

Espanjan välieräpari on Ranska. Didier Deschampsin joukkue teki taas tarvittavan ja meni eteenpäin rimaa hipoen. Kenttäpelissä Portugali oli maalittomassa ottelussa edellä ja sai aikaan kokonaisuudessaan paremmat maalipaikat – Ranskalla oli pari huipputonttia, mutta viimeistely ontui. Jatko-ottelussa näytti, että Ranska lähinnä odottelee rankkareita, kun Portugali oli yritteliäämpi.

Pilkuilla Portugali oli ilman muuta suosikki maalivahtinsa sekä yksilöittensä kautta. Mutta kisassa nähtiin vain yksi epäonnistuminen, kun Joao Felix ampui tolppaan. Ranska jatkoon, Pepelle jäähyväiset tällä tasolla – sen sijaan jälleen täysin kujalla ollut Cristiano Ronaldo todennäköisesti jatkaa uraansa ja pitää tasokkaampia hyökkääjiä penkillä tulevaisuudessakin.