EM-jalkapallossa pelattiin kaksi ottelua tiistaina. Avausottelussa Turkki voitti Georgian maalein 3-1. Kautta aikojen ensimmäistä arvokisaotteluaan pelannut Georgia laittoi Turkin todella tiukoille ja ottelun lopussa Turkin tasoitus oli lähempänä kuin voittomaali. Georgian kova painostus päättyi lopulta siihen, että Turkin Kerem Akturoglu karkasi ja teki loppulukemat.

Toisessa ottelussa Portugali on todella tiukoilla Tshekin kanssa. Ensimmäinen jakso oli Portugalin vahvaa painostusta, mutta Tshekin puolustus piti. Toisella jaksolla Tshekki meni ensin johtoon, mutta Portugali tasoitti Tshekin puolustajan omalla maalilla. Ottelun voittomaali tuli aivan loppuhetkillä, kun vaihdosta kentälle tullut Francisco Conceicao teki maalin irtopallosta.

EM-kisojen jokainen joukkue on nyt ollut tositoimissa. Ensimmäinen kierros ei tuottanut muita jättiyllätyksiä kuin Belgian tappio Slovakialle. Muutoin suosikit selvittävät avauspelinsä odotusten mukaisesti – ei välttämättä kovin näyttävästi, mutta riittävän tehokkaasti.