Suomen naisten jalkapallomaajoukkue pelasi EM-karsinnoissa tasan 1-1 Hollantia vastaan tiistai-iltana Tampereella. Tulos tietää sitä, että haaveet EM-lopputurnauksessa ovat yhä elossa.

Hollanti sai ensimmäisellä jaksolla onnekkaan johtomaalin, kun Helmareiden maalivahti Tinja-Riikka Korpela avasi peliä maaliltaan huonosti, ja Lineth Beerensteyn pääsi kuittaamaan tilanteesta Hollannille johdon.

Suomi sai tasoitettua 77. minuutilla, kun Jutta Rantalan (kuvassa) upea vasemman jalan laukaus rangaistusalueen rajan tuntumasta painui Hollannin maalin ylänurkkaan. Suomi painoi vielä vimmatusti päälle, ja 88. minuutilla Olga Ahtinen pääsi ohjaamaan maalin edestä, mutta epäpuhdas kosketus saatteli pallon yli maalin.

Lisäajan loppuhetkillä Suomi sai vielä kaksi kulmapotkua, joista toinen jäi antamatta ottelun päätuomarin vihellettyä pelin päätökseen. Päävalmentaja Marko Saloranta antoi tästä tuomaristolle ottelun jälkeen kovaa palautetta.

Suomen lohkon toisessa ottelussa Italia ja Norja pelasivat myös tasan 1-1. Tulos on hyvä Suomelle, sillä vaikka Helmarit on neljän ottelun jälkeen lohkojumbona, on matkaa toiseen sijaan ja kisapaikkaan vain yksi piste.