Helmareiden viime aikojen mainio saldo hämäsi monet. Kansojen liigan B-divisioonassa joukkue oli varsin ylivoimainen, mutta kun vastaan tuli tasokkaampi haaste, kyyti oli kylmää. Norja oli kotikentällään täysin ylivoimainen. Helmarit ei saanut oikeastaan mitään muuta aikaiseksi kuin urhoollisen puolustustaistelun luokkaa parempaa vastustajaa vastaan.

Koko ensimmäisen jakson Suomi oli ottavana osapuolena ja lukemat olisivat voineet olla pahemmatkin kuin 2-0 emäntäjoukkueelle. Toisella jaksolla Helmarit pääsi vähän paremmin mukaan, mutta tämä oli ymmärrettävää, sillä ottelu oli aika lailla ratkennut.

Lopussa Norja teki pari maalia lisää ja lopputulokseksi tuli 4-0. Lukemat kuvasivat pelitapahtumia melkoisen hyvin, vielä pahemminkin olisi voinut käydä.

Yltiöoptimisteille tämä oli hyvä herätys. Helmarit on kivikovassa lohkossa todella vahvojen joukkueiden kanssa. Näiden pelien voittaminen vaatisi koko joukkueen puolustukselta ja maalivahdilta ylivertaista peliä, mutta ainakaan perjantaina näin ei käynyt.

Seuraavaksi Helmarit siirtyy kotikentälle Helsinkiin. Vastaan tulee Italia ensi viikon tiistaina. Paljon saa tapahtua, että pistetili aukeaisi. Tietysti herätyskello soi myös joukkueen sisällä ja on varmaa, että todennäköisesti runsaan kotiyleisön edessä.pelaajat saavat itsestään kaiken irti ja ylikin. Mutta turha on vielä heittää kirvestä kaivoon: Helmarit on varmasti parempi joukkue kuin miltä se perjantaina näytti.