Valioliigan ainoassa ottelussa tiistaina Arsenal nappasi murskavoiton paikalliskilpailija Chelseasta. Arsenal vei Lontoon derbyn lukemin 5-0 ja nousi samalla yksin Valioliigan kärkeen. Eroa keskiviikkona pelaavaan Liverpooliin on kolme pistettä ja torstaina pelaavaan Manchester Cityyn neljä. Cityllä on tosin kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

Arsenalin ilotulitus alkoi jo neljännellä minuutilla, kun Leandro Trossard teki 1-0 maalin. Toisella jaksolla Chelsean puolustus luhistui täysin ja Gunners paukutteli neljä osumaa: ensin Ben White, sitten Kai Havertz kahdesti ja vielä kerran White.

Murskavoitto saattaa osoittautua erittäin tärkeäksi ajatellen huipputasaista kärkikamppailua. Arsenal vahvisti viidellä osumallaan tilannettaan Valioliigan maalitilaston kärjessä. Joukkue on nyt tehnyt yhteensä 82 maalia. Puolustussuuntaan Arsenalin tilasto on myös paras: vain 26 päästettyä maalia, vähiten koko sarjassa.

Tämä tarkoittaa sitä, että tasapisteissä Liverpoolin ja Cityn kanssa Arsenal on miltei varmasti vahvoilla. Arsenalin maaliero on huima 56 maalia plussan puolella. Liverpoolin lukema on +43 ja Cityn +44, joten kilpailijat saavat mättää urakalla osumia viimeisissä peleissä, jos tuon eron haluavat kuroa kiinni.
Keskiviikkona pelataan Valioliigassa neljä ottelua. Illan seuratuin peli on ilman muuta Evertonin ja Liverpoolin välinen paikalliskamppailu. Muut pelit ovat Wolves-Bournemouth, Crystal Palace-Newcastle sekä Manchester United-Sheffield U.