Valioliigan lauantain kierroksella kaksi kolmesta kärkijoukkueesta oli tositoimissa. Päivän ensimmäisessä ottelussa Manchester City voitti vieraskentällä Crystal Palacen. Lauantain päättäneessä ottelussa Arsenal vieraili Brightonissa. Kumpikin kärkijoukkue voitti oman ottelunsa.

City aloitti tahmeasti ja oli jo kolmen minuutin pelin jälkeen maalin tappiolla. Kevin de Bruyne toi joukkueen tasoihin puoliajalle ja toisella jaksolla City meni menojaan. Rico Lewis vei Cityn johtoon heti toisen jakson alussa ja sen jälkeen kuultiin monesta suusta helpotuksen huokaus: Erling Haaland teki Citylle kolmannen maalin. Haalandin peli on viime aikoina takkuillut ja kritiikkiä on tullut. Osuma saattaa avata jälleen takalukon. De Bruyne teki vielä toisen maalin ennen Palacen kavennus. Loppulukemat 2-4 Citylle.

Arsenal matkusti Brightoniin ennakolta vaikeaan kotiotteluun. Gunners ei tehnyt ottelua itselleen kovin vaikeaksi. Bukayo Saka vei lontoolaiset pilkulta johtoon ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla Kai Havertz tuplasi johdon ja Leandro Trossard teki loppunumeroiksi 0-3.

Arsenal siirtyi jälleen Valioliigan kärkeen ja City tuli tasapisteisiin Liverpoolin kanssa. Kumpikin näistä joukkueista pitää peukkuja pystyssä sunnuntaina, että Manchester United olisi Chelsea -tappion ja kritiikin sisuunnuttamana siinä iskussa, että se voisi kotikentällään haastaa Liverpoolin.