Tämän hetken kuuluisin ja seuratuin baseball-pelaaja Shohei Ohtani on aloittanut kautensa uudessa seurassaan Los Angeles Dodgersissa loistavasti. Ohtani siirtyi saman kaupungin Angelsista naapuriseuraan kovan kohun ja spekuloinnin saattelemana.

Tilikin on kohdallaan, sillä hän tulee ansaitsemaan pelkkinä pelaajapalkkioina 700 miljoonaa taalaa. Ohtani ei persaukisella sopimuksella pelannut aiemminkaan ja hänen sponsoripottinsa etenkin kotimaassaan Japanissa, on merkittävä. On siis perusteltua arvella, että Ohtani tulee ansaitsemaan yli miljardi dollaria urallaan.

Siivu omaisuudesta kuitenkin katosi. Ohtanin monivuotinen apuri ja tulkki Ippei Mizuhara puhalsi päämiehensä kassasta 17 miljoonaa rahoittaakseen oman betsi-harrastuksensa. Käry kävi ja Ohtani ymmärrettävästi antoi MIzuharalle kenkää. Prosessi on jatkunut ja Mizuhara on nyt tunnustanut syyllisyyteensä ja bonukseksi veropetoksen. Häntä uhkaa pahimmillaan 30 vuotta tiilenpäiden lukemista.

Makea elämä on siis ohi eikä Japanissakaan mies tule saamaan ymmärrystä. Ohtani on kansallissankari Nipponissa, ja ainakin aiemman japanilaisen oikeuskäytännön mukaan Mizuharan pitäisi ainakin harkita harakiria.

Tuskin näin enää nykypäivänä tapahtuu, mutta tulkki pääsee nyt harjoittamaan taitojaan kiven sisään ja Ohtani jatkaa kunnareiden ja rahan takomista Dodgersin mestaruutta hinnalla millä hyvänsä tavoittelevan joukkueen tähtenä.