Classic pelasi lauantaina veitsi kurkulla kotiottelussaan Helsingin Nordiksella. Hallitilanteen vuoksi tosiaan tamperelainen joukkue joutui pelaamaan kotipelinsä Helsingissä, finaalivastustaja Oilersin kotiseuduilla.

Tämä ei vieraissa pelannutta kotijoukkuetta haitannut. Classicin alku oli murhaava: Joukkue iski nopeasti lukemiksi 4-0 taululle ja toisen erän alussa vielä 5-0. Mutta peli ei ollut vielä ohi. Oilers heräsi joksikin aikaa ja tuli kahden maalin päähän tilanteeseen 5-3. Melkein toivoa herättäneen kolmannen kavennusmaalin jälkeen Classic iski tyynesti vastauksen ja kolmanteen erään lähdettiin lukemissa 6-3. Ottelu päättyi lopulta 9-4.

Kolmannessa erässä haettiin enemmänkin asemia game seveniin eli mestaruus joudutaan hakemaan seitsemännestä ja ratkaisevasta ottelusta. Jotta tilanne olisi edelleen eriskummallinen, Oilersin kotiottelu pelataan Tampereen Hakametsän jäähallissa.

Ottelun tutkaparina hääräsi Classicin Eemeli Salin ja Alpo Laitila. Salin teki tehot 3+2 ja Laitila 2+3. Oilersin tehomies oli jälleen kerran Justus Kainulainen, joka teki ottelussa kaksi maalia.

Suomen mestaruus ratkeaa sunnuntaina Tampereella.