Espoon Oilers on noussut loistavasti finaalisarjassa takaa-ajoasemasta. Finaalivastustaja Classic johti loppuottelujen sarjaa jo 2-0, mutta Oilers on sen jälkeen vienyt kolme seuraavaa finaalia. Tämä tarkoittaa sitä, että Oilersilla on mestaruus katkolla Tampereella ensi lauantaina. Keskiviikon voittolukemat olivat Oilersille 8-6.

Helsingin jäähallissa Nordiksella Oilers laittoi klinikan pystyyn. Tai erityisesti pelin alku meni veljesparin nimiin. Neljä ensimmäisen pistesuorituksen nimet olivat tutut: Kainulainen kertaa neljä. Justus Kainulainen teki kaksi ensimmäistä Oilersin maalia, Rasmus Kainulainen (kuvassa) syöttäjänä. Eikä show tähän loppunut. Justus Kainulainen teki ottelussa vielä kaksi maalia lisää ja syötti yhden. Kun joukkueen parhaimmistoon kuuluva Aaro Astala teki myös kaksi maalia, Oilersin tähdet tekivät sen ratkaisevan eron.

Oilers meni ottelussa 4-0 johtoon. Sitten Classic teki kaksi osumaa ja sen jälkeen tehtiin maaleja molempiin päihin. Toisen erän jälkeen lukemat olivat Oilersille 7-3 ja ottelun oletettiin olevan ohi. Mutta näin ei nytkään käynyt. Tämän vuoden pudotuspeleissä on nähty mitä ihmeellisimpiä nousuja ja Classic oli tehdä yhden lisää. Joukkue tuli vielä maalin päähän vajaat kuusi minuuttia ennen loppua.

Mutta ei lähemmäksi. Justus Kainulainen teki neljäntensä tyhjään maaliin viimeisen minuutin alussa ja vei espoolaiset tilanteeseen, että joukkue voi juhlia mestaruutta tulevana lauantaina.