Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui lopulta 14:nneksi ikäluokan lentopallon EM-lopputurnauksessa Iraklionissa Kreikassa. Suomi oli lohkonsa seitsemäs hävittyään kuusi ja voitettuaan yhden ottelun. Päätösottelussa tiistaina Puola oli Suomea parempi 1-3 (27-25, 19-25, 20-25, 21-25).

Suomelle päätöspeli tarjosi mahdollisuuden nousta omalla voitolla ja Kreikan tappiolla lohkossa vielä kuudenneksi ja kokonaissijoituksessa 12:nneksi. Puolalle puolestaan avautui hieman yllättäen mahdollisuus voittaa lohko, kun Bulgaria kompastui päiväpelissä Unkarille 2-3. Puola tarvitsi käytännössä 3-0 tai 3-1 -voiton lohkon ykköspaikkaan.

Edelleen sairastelujen takia eilisen tyyliin vain kymmenellä pelaajalla peliin lähtenyt Suomi taisteli sen minkä pystyi.

– Taisteltiin loppuun asti, eikä annettu periksi. Vastustajan kosketusten laatu tänään parempaa etenkin jatkopalloissa. Todella tärkeä oppimatka koko joukkueelle, suomen päävalmentaja Joonas Huhtakangas sanoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

– Ajoittain pelattiin tosi hyvää lentistä ja haastettiin Puolaa tosi laajalla rintamalla. Pikkuasiat ratkaisi ja erityisesti heidän tarkemmat kosketukset, säesti Selma Nikkanen.