Käsipallon miesten SM-liigan ensimmäinen finaaliottelu pelattiin perjantai-iltana. BK-46 lähti kotiotteluunsa ennakkosuosikkina Cocksia vastaan ja piti pintansa, mutta vasta kovan taistelun jälkeen.

Ottelu vaikutti menevän isäntien käsikirjoituksen mukaan, kun BK-46 repäisi alle 15 minuutissa kuuden maalin johdon. Cocks kuitenkin heräsi ja pääsi peliin mukaan.

Pitkälle toiselle jaksolle edettiin BK-46.n 3-4 maalin johdossa, mutta lopussa Cocks nousi haastamaan karjaalaisia tosissaan voitosta. Vieraat eivät johtaneet ottelua missään vaiheessa, mutta 60 minuutin ollessa täynnä tulostaululla olivat lukemat 30-30 ja edessä jatkoaika.

Jatkoajalla BK-46 karkasi jälleen jo neljän maalin johtoon, mutta Cocks ei antanut periksi ja nousi isäntien ulosajojen myötä vielä maalin päähän. Aika loppui kuitenkin kesken ja BK-46 vei finaalien avausvoiton maalein 35-34.

– Mahtava ottelu tänään ja tosi hyvä ottelu yleisölle. Onneksi kuitenkin voitimme lopulta. Kiitokset Cocksille hyvästä ottelusta, BK:n tähtipelaaja Nico Rönnberg hehkutti SM-liigan sivuilla.

Ottelua Karjaalla seurasi yli 1000 katsojaa. Finaalisarja jatkuu keskiviikkona Riihimäellä ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.