Näytti pitkään siltä, että Susijengin olympiakarsinnat saavat päätöksensä ottelussa Puolaa vastaan. Tappio olisi tarkoittanut sitä, että olympiakarsinnat olisivat loppuneet – huiman viimeisen neljänneksen ansiosta toisin kävi ja Suomi pelaa lauantaina karsintojen välierissä Espanjaa vastaan.

Susijengi oli tappiolla käytännössä koko ottelun, ajoittain jopa reilusti Puolaa perässä. Viimeisellä neljänneksellä joukkue kaivoi esiin menneiltä vuosilta tutun taisteluilmeen sekä loppukirin. Piste pisteeltä ero kaventui ja lopulta Suomi meni pisteellä ohi.

Ottelu päättyi Suomelle 89-88 ja Puolan olympiaurakka loppui siihen.

Susijengin paras pistemies oli Mikael Jantunen, joka teki 20 pistettä. Alexander Madsen teki 18 pistettä ja konkari Sasu Salin 11, joista yhdeksän tuli avainhetkien kolmosilla. Korisyöttöjä tuli kuusi, kuten myös loistavan pelin pelanneelta Edon Maxunilta.

– Puola oli juuri niin inhottava vastus kuin ennakkoon ajateltiin. Kyllä me oltiin hetkittäin pulassa. Samaan aikaan meillä oli koko ajan sellainen tunne, että jos jaksamme tsempata, pääsemme iskuetäisyydelle. Koko joukkue jaksoi uskoa ja tukea toisiaan, kun noustiin peliin mukaan, Suomen päävalmentaja Lassi Tuovi kertoi joukkueen tiedotteessa.

Suomen ja Espanjan välinen karsinnan välierä pelataan lauantai-iltana.