Suomi sai mitalitilin auki suunnistuksen nuorten EM-kilpailujen toisena päivänä sunnuntaina Puolan Szczecinissä, kun ohjelmassa oli sprinttimatkat. Päivän parhaista suomalaistuloksista vastasivat 16-vuotiaat, kun Lotta Laakso otti hopeaa ja Anni Jantunen pronssia.

Laakso jäi sveitsiläisvoittaja Mira Werderille 15 sekuntia.

– En osannut odottaa ihan näin hyvää tulosta. Heti alussa kaikki kohteet tuntuivat tulevan liian nopeasti vastaan. Lisäksi tein muutamia huonoja reitinvalintoja. Rata meni paljon siksakkia, joten piti huolellisesti katsoa, että kiertää rastit oikein päin. Juoksu kyllä tuntui hyvältä, vaikka eilinen kisa vähän painoikin, Laakso kuvaili kisaa.

Anni Jantusen pronssi tuli kuusi sekuntia Laaksoa hitaammalla ajalla. Hän oli tyytyväinen tulokseensa, vaikka lopun virhe jäikin hieman kaivelemaan.

– Lähdin edelliseltä rastilta huonoon suuntaan ja juoksin vielä rastin ohi, kun en huomannut puskassa ollut aukkoa. Siinä tuli 20 sekunnin virhe, jota ilman olisin voinut olla korkeammalla. Nämä ovat ensimmäiset arvokisat ja suoritus oli muuten hyvä, joten olen ihan tyytyväinen, Jantunen kommentoi.

Muissa sarjoissa suomalaissuunnistajat jäivät palkintosijojen ulkopuolelle. Eilispäivän pitkän matkan nelonen Florian Fritzen oli 18-vuotiaiden sprintissä kahdeksas, ja Joakim Savinainen 16-vuotiaissa yhdeksäs. Naisten 18-vuotiaissa paras suomalainen oli sijalle 19. suunnistanut Anni Mäki-Hokkonen.