Suomen mitalitili kasvoi maanantaina kahdella mitalilla suunnistuksen nuorten EM-kisojen päätöspäivänä Puolan Szczecinissä. Suomen 16-vuotiaat tytöt onnistuivat uusimaan viimevuotisen EM-kultansa, ja lisäksi 18-vuotiaat pojat nappasivat hopeaa.

Kolmikko Lotta Laakso, Anni Jantunen ja Iida Koskinen johtivat 16-vuotiaiden viestiä joka vaihdossa, vaikka maastossa ehti tapahtua yhtä ja toista. Laakso teki aloitusosuudella pieniä virheitä, mutta jätti kilpakumppanit juoksemalla.

– Meillä oli tasaisen hyvä joukkue, ja uskoin että muutkin onnistuvat riittävän hyvin. Oli tiedossa, että sveitsiläisillä on kova ankkuri, joka voitti molemmat henkilökohtaiset matkat, mutta luotin myös meidän omaan ankkuriimme, Lotta Laakso totesi Suunnistusliiton tiedotteessa.

Miesten 18-vuotiaissa Tsekki karkasi kultaan toisella osuudella. Florian Fritzen, Joona Hirvilahti ja Aapo Virkajärvi tekivät tasaisen vahvat suoritukset, ja Suomi juhli hopeaa vajaat kaksi ja puoli minuuttia voittajien takana.

– Jokaiselle taisi tulla yksi virhe, mutta saatiin kuitenkin melko ehjät suoritukset aikaiseksi. Mitalia lähdettiin hakemaan ja se saatiin. Näissä kisoista mitaleita ei saa aivan ilmaiseksi, joten olemme tyytyväisiä, toista osuutta vienyt Joona Hirvilahti summasi joukkueen tunnelmat.

Kaikkiaan Suomi sai kisoista neljä mitalia: yhden kullan, kaksi hopeaa ja yhden pronssin. Joukkuekisassa Suomi oli toinen. Nuorten maajoukkuevalmentaja Arttu Syrjäläinen iloitsi erityisesti viestipäivän suorituksista.

– Viestipäivä oli erinomainen, kun saimme joka sarjaan hyvät joukkueet, ja monet urheilijat saivat tähän päivään vielä onnistuneen suorituksen. Tsemppi oli korkealla ja saimme lopulta kaikki joukkueet palkintojenjakoon, kun kaksi otti mitalin ja kaksi joukkuetta oli kuuden joukossa, Syrjäläinen totesi.