Suunnistuksen nuorten maailmanmestaruuskilpailut saivat suomalaisittain komean päätöksen Tšekissä, kun Elli Punto, Virna Pellikka ja Eeva-Liina Ojanaho voittivat viestin maailmanmestaruuden ylivoimaisesti lauantaina.

Suomi lähti kilpailuun mitalikandidaattina. Tšekki otti kisojen naisten henkilökohtaisilla maastomatkoilla peräti viisi kuudesta jaossa olleesta mitalista, joten isäntämaa lähti ylivoimaisena ennakkosuosikkina naisten kilpailuun.

Nuorten maajoukkueen valmentaja Arttu Syrjäläinen oli syystäkin tyytyväinen viestikultaan.

– Tšekki oli selkeä suosikki naisten viestiin, kun ovat olleet aika tylyjä kisaisäntiä. Ei siitä etukäteen joukkueessa mitään puhuttu, mutta olihan se kaikille ilmeistä, kun täällä on melkein koko ajan kuunneltu pelkkää Tšekin hymniä palkintoseremonioissa.

– Mutta viesti sopi meille, kun takalenkki suunnistettiin erittäin teknisellä supikkoalueella. Yksi ratkaiseva tekijä oli myös se, että pääsimme irti isommalta ryhmältä jo kilpailun varhaisessa vaiheessa, joten naiset saivat keskittyä oman suunnistukseen, Syrjäläinen taustoitti voittoa Suunnistusliiton tiedotteessa.

Nuorten MM-viestin hopeakamppailussa pidemmän korren veti Norja ennen Tsekkiä.

Miesten viestissä Suomen kolmikko Florian Fritzén, Rauli Aho ja Aapo Virkajärvi oli neljäs. Miesten mestariksi suunnisti Sveitsi.