Tour de Francessa jätettiin tasamaa taakse ja kilpailtiin jälleen vuoristossa. Varsinaiset vuoristoetapit ovat vielä edessä, mutta jo keskiviikkona saatiin alkumakua siitä, mitä tuleman pitää. Etappi päätyi todelliseen titaanien kamppailuun, kun neljän viimeisen Tourin voittajat – Tadej Pogacar ja Jonas Vingegaard – mittelivät paremmuudesta ja etappivoitosta loppujen lopuksi keskenään kirissä.

Noin 30 kilometriä ennen loppua olleessa suuressa nousussa näytti vielä siltä, että Pogacar menee menojaan. Kukaan ei pystynyt heti vastaamaan slovenialaisen iskuun ja Vingegaardkin jäi yli puoli minuuttia Pogacarista nousun jälkeisen huiman laskuosuuden jälkeen. Hiljakseen tanskalainen kiri Pogacarin eron umpeen ja viimeiset kilometrit edettiin yhdessä kohti maalia. Lopussa miehet mittelivät kirissä, jonka Vingegaard voitti – Pogacarille kiritappio oli uran ensimmäinen, joten eron kurominen parilla sekunnilla oli sivuseikka henkisen voiton rinnalla.

Kokonaiskilpailun kaksi muuta kärkinimeä, Remco Evenepoel sekä Primoz Roglic jäivät kärkikaksikosta jonkin verran. Kumpikaan ei pystynyt täysin vastaamaan kilpailun suursuosikeiden menoon, mutta toisaalta ero jäi siedettäväksi.

Pogacar otti kuitenkin eroa kakkosena olevaan Evenepoeliin ja slovenialaisen johto on nyt 1.06. Vingegaard lähestyi belgialaista ja on vain kahdeksan sekuntia tämän perässä. Roglic on 2.15 kärjen perässä.