Wimbledonin kaksinpelin finaalissa kohtaavat samat pelaajat kuin viime vuonna. Niin hallitseva mestari Carlos Alcaraz kuin Novak Djokovic selvittivät välieränsä ja jatkoivat sunnuntain finaaliin.

Alcaraz kukisti neljässä erässä maattoman miehen, Daniil Medvedevin. Medvedev vei ensimmäisen erän tie-breakin jälkeen, mutta sitten Alcaraz teki kellontarkkaa työtä: toinen erä meni lukemin 6-3, kolmas erä 6-4 ja ratkaiseva erä samoin lukemin 6-4.

Djokovic ei tällä kertaa kuullut erilaisia ääniä katsomosta vaan keskittyi musertamaan Italian Lorenzo Musettin. Sijalle 25 sijoitettu Musetti oli kilpailun suurin yllättäjä, mutta ”Djokoa” vastaan ei saumoja ollut. Ottelu päättyi suoraan kolmessa erässä lukemin 6-4, 7-6 ja 6-4.

Carlos Alcaraz on voittanut urallaan Wimbledonin kerran, viime vuonna. Djokovic puolestaan hakee jo kahdeksatta voittoaan tennismaailman suurimmasta, kauneimmasta ja kuuluisimmasta turnauksesta.