Alisa Vainio kohensi roimasti 10 000 metrin ennätystään keskiviikkona avoimissa Työväen Urheiluliiton mestaruuskilpailuissa Leppävaaran stadionilla Espoossa. Vainion voittoaika 32.35,87 nousee Suomen kaikkien aikojen tilastossa seitsemänneksi.

Vainio kilpaili ensi kerran Rooman EM-kilpailujen puolimaratoninsa jälkeen. Hänen aiempi 10000 metrin ennätyksensä 32.58,17 oli hänen voittoaikansa vuoden 2015 Kalevan kisoissa Porissa.

– Nyt oli ensimmäistä kertaa hyvä tunne radalla, Vainio toteaa Suomen Urheiluliiton verkkosivuilla.

Vainio on viime vuodet kilpaillut enimmäkseen maantiellä. Hän juoksi ratakympin Helsingissä toukokuun lopussa aikaan 33.34,80, mutta sitä ennen hän oli kilpailut 10000 metrin ratajuoksussa kesällä 2019.

– En ole radalla saanut aikaan oikein onnistuneita suorituksia, mutta nyt tuntui, että tämä meni vähän sinne päin. Jäi siihen vielä aika paljon pelivaraa. En ole vielä paljon maksimikestävyystreenejä tehnyt. Tämä oli kuitenkin yksi askel eteenpäin, Vainio sanoo.

Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustava Vainio paransi yhdeksän vuotta vanhaa ennätystään roimasti 22,30 sekuntia ja nousi uudella ennätyksellään Suomen kaikkien aikojen tilastossa seitsemänneksi.