Suomi suuntaa Pariisin olympiakisoihin peräti 25 yleisurheilijan voimin. Määrä on jopa odotettua suurempi ja kertoo suomalaisten kohonneesta kansainvälisestä tasosta.

Yksi suomalainen yleisurheilutähti on kuitenkin joukosta poissa. Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ei tullut valituksi olympialaisiin.

Mäkelä, 32, ei kyennyt rikkomaan olympiakisojen tulosrajaa. Myös hänen kauden paras tuloksensa oli sen verran heikko, ettei sillä ollut olympialaisiin asiaa. Olympiakomitea ei voinut Mäkelää kisoihin valita, koska hän ei ollut Kansainvälisen Olympiakomitean standardeilla valintakelpoinen.

Mäkelä on viime vuosina ollut Suomen valovoimaisimpia yleisurheilijoita. Arvokisojen finaalien menestymättömyydestään hän pääsi elokuussa 2022 eroon voitettuaan Münchenin kisoissa EM-hopeaa.

Olympiakisoissa Mäkelä oli urallaan mukana kahdesti. Hän pääsi finaaliin sekä Rio de Janeirossa 2016 että Tokiossa 2021. Olympiafinaaleissa Mäkelä ei kuitenkaan päässyt parhaalle tasolleen oltuaan Riossa 12:s ja Tokiossa 11:s.

Mäkelän nimissä on yhä Suomen ennätys 14,64. Sen hän loikki Münchenin EM-kisoissa.

Mäkelä oli jo aiemmin ilmoittanut lopettavansa uransa tähän kauteen. Hänen suurena tavoitteenaan olivat Pariisin olympialaiset, jotka jäivät siis nyt haaveeksi.