Torstaina Liigan puolivälierissä pelattiin kolme ottelua ja niiden jälkeen tämän illan jokainen kotimiehistö johtaa ottelupariaan voitoin 3-2. Lähtöasetelmat tosin torstaihin lähdettäessä olivat ottelupareissa erilaiset.

Sekä HIFK että Jukurit hävisivät kolme ensimmäistä puolivälierien kamppailuaan, joten heidän jatkopaikkansa vaatisi neljää peräkkäistä voittoa. Tähän temppuun on kyetty koko Liigan historian aikana ainoastaan kertaalleen. HIFK ja Jukurit ovat silti jo puolessavälissä tästä kovasta tavoitteesta.

Helsinkiläiset saalistivat Lahdesta Pelicansin vieraana puhtaan 3-0 voiton. Kahden erän jälkeen tilanne tosin oli tiukka, sillä vain yksi osuma erottu joukkueet toisistaan. HIFK painoi kolmannen erän alkuun yhden lisämaalin ja lopussa vielä kolmannen tyhjiin.

Jukurit saavat tänään kiittää todella vahvaa toista erää. Sen aikana mikkeliläiset nousivat tappiotilanteesta 3-1 johtoon. Vaikka kotijoukkue Oulun Kärpät sai päätöserään aikaan kavennuksen, rinnalle se ei silti päässyt.

Runkosarjan voittaja Tampereen Tappara jatkoi Turun Palloseuran kanssa samalla kaavalla, millä otteluparin neljä aikaisempaakin mittelöä oli menty: jokaisessa viidessä kohtaamisessa kotijoukkue on aina ollut lopussa se enemmän maaleja iskenyt joukkue. Tappara on nyt puolivälierissä iskenyt kotikentällään neljä, neljä ja viisi osumaa, joten mikäli ratkaisu pääsystä välieriin siirtyisi seitsemänteen peliin, lähiaikojen tilastot lupaavat tamperelaisille hyvää.