Tappara voitti Pelicansin neljännessä finaalissa Lahdessa jatkoajan jälkeen 4-3. Mitenkään helpolla voitto ei todellakaan tullut, sillä Tappara oli vahvasti purjeissa ensimmäisen erän, kontrolloi hyvin toisen erän, mutta sitten tuli Tappara ja tamperelaisten isot nimet.

Pelicans aloitti vahvasti ja meni johtoon Aleks Haatasen maalilla. Pelicans teki toisenkin osuman, mutta se hylättiin Tapparan haaston jälkeen. 2-0 maali tuli lopulta Toni Utusen osumalla.

Parjattu ja ihmetelty Anton Levtchi sai koneensa käyntiin kolmannessa erässä. Hän teki puhtaan, perinteisen hattutempun iskemällä kolme perättäistä osumaa samassa erässä. Mutta tämä ei vielä riittänyt voittoon – Pelicans tasoitti viime hetkillä ilman maalivahtia tulleella maalilla, joka vielä tarkistettiin videolta. Maalintekijänä oli jälleen Haatanen ja syöttäjänä Filip Kral, joka syötti kaikki Pelicansin maalit.

Maali hyväksyttiin ja mentiin jatkoajalle. Siinä ratkaisijaksi nousi Nick Baptiste (kuvassa), joka hyödynsi Veli-Matti Savinaisen tekemän maskin ja veti raudanlujan rannevedon yläkulmaan. Peli oli siinä ja Suomen mestaruus on katkolla sunnuntaina Tampereella. Levtchin ja Baptisten lisäksi Tapparan sankarina hääräsi Savinainen, joka kuittasi kolme syöttöpistettä.

Baptiste oli luonnollisesti tyytyväinen mies ottelun ratkettua.

Näytimme luonnetta. Pelicans on hyvä joukkue, he ovat edenneet finaaliin asti. Keskityimme siihen, miten itse pelaamme, emme vastustajaan, Baptiste kertoi MTV:n haastattelussa.

Tappara johtaa finaalisarjaa 3-1. Pelicans on aika ison tehtävän edessä, sillä Tapparan voittaminen kolmessa perättäisessä ottelussa olisi aikamoinen uroteko.