Jääkiekon MM-kisat alkoivat Suomen osalta ottelulla isäntämaata, Tshekkiä, vastaan. Isännät olivat vahvasti latautuneet kisa-avaukseen ja olivat selvästi niskan päällä kaksi ensimmäistä erää. Maaleja ei kuitenkaan tullut yhtä Jukka Jalosen haastamaa ja sittemmin hylättyä maalia lukuun ottamatta. Harri Säteri oli Suomen maalissa odotetusti loistava.

Kolmannessa erässä Leijonat heräsi. Suomi oli edellä kolmannessa erässä, mutta nyt oli Lukas Dostalin vuoro loistaa Tshekin maalilla. Maaleja ei loppujen lopuksi syntynyt varsinaisella peliajalla ja mentiin jatkoajalle. Suomen parista hyvästä paikasta huolimatta ei maaleja tullut ja lopulta ratkaisu haettiin voittolaukauksilla.

Yksikään Suomen laukoja ei onnistunut, Tshekiltä onnistui vetäjistä kaksi. Ottelun ratkaisumaalin tekemisen kunnian sai Roman Cervenka.

Suomen lohkon toisessa ottelussa Sveitsi aloitti MM-kisat voitokkaasti. Joukkue kukisti Norjan ja ottelun näkyvimpänä pelaajana hääräsi Nino Niederreiter. Hän teki tehot 1+1 ja oli muutenkin vaarallinen läpi koko ottelun.

Lohkon A avausottelussa Saksa voitti Slovakian tiukkojen vaiheiden jälkeen 6-4. Saksan joukkueen tehomiehet olivat Leon Pföderl, joka teki maalin ja syötti kaksi sekä Yasin Ehliz, joka antoi ottelussa kolme maalisyöttöä.

Lohkon kahden ennakolta vahvimman joukkueen, Ruotsin ja USA:n, välinen kamppailu oli juuri niin viihdyttävä ja tasokas kuin odotettiin. NHL-tähtiä vilisseiden joukkueiden kohtaaminen meni Ruotsille lukemin 5-2. Voitto ei ollut niin selvä kuin numerot antavat ymmärtää. Ruotsi nimittäin teki kaksi maalia tyhjiin USA:n yritettyä tasoitusta. NHL-jääkiekkoa seuraaville katsojille maalintekijät olivat tuttuja nimiä. Ruotsin maalintekijöinä kunnostautuivat Joel Eriksson Ek kahdesti, Lucas Raymond, Marcus Johansson sekä Victor Hedman. USA:n maalit kirjattiin Zach Werenskille sekä Brock Nelsonille.