Stanley Cupista on nyt pelattu kaksi finaaliottelua. Florida Panthers hoiteli omat kotiottelunsa tyylillä ja johtaa finaalisarjaa nyt 2-0. Maanantain ja tiistain välisenä yönä Panthers voitti Edmontonin maalein 4-1.

Floridan suomalaiset olivat ottelussa esillä, monesta syystä. Anton Lundell syötti kaksi Floridan maaleista ja Niko Mikkola teki ottelun puolivälissä tärkeän tasoituksen. Sasha Barkov sen sijaan joutui Leon Draisaitlin holtittoman taklauksen uhriksi ja joutui jättämään kaukalon kymmenen minuuttia ennen loppua. Eetu Luostarinen puolestaan sai pahan iskun polvitaklauksen jäljiltä, mutta hän pystyi palaamaan peliin.

Florida pystyi tylsyttämään Oilersin finaaliin asti toimineen ylivoimapelin ja kolmannen erän kolme maalia vievät joukkueen kahden voiton päähän päähän kannusta – ja suomalaisittain neljän pelaajan voiton jackpotista.

Seuraavaksi siirrytään Edmontoniin, vähintään lämminneissä tunnelmissa.