Edmonton Oilers ei pystynyt ottamaan avausvoittoaan NHL:n finaaleissa. Florida Panthers haki loistavan 4-3 voiton Oilersin kotikentältä ja eteni voiton päähän lajin himoitummasta pokaalista, Stanley Cupista.

Florida aloitti vahvasti ja meni avauserässä 1-0 johtoon Sam Reinhartin maalilla. Syötön maalin antoi Sasha Barkov, jonka pelikuntoa arvuuteltiin pitkälle ennen ottelua. Pelikunto oli erinomainen, sen kertoi jo avauserä.

Toisessa erässä Edmonton tasoitti, mutta sitten Panthers laittoi ison vaihteen päälle. Kuuden minuutin tehojakson aikana Oilersin maali helähti kolmesti. Ensin Vladimir Tarasenko teki lukemiksi 2-1 Anton Lundellin ja Eetu Luostarisen esityöstä. Sam Bennett lisäsi johtoa ja sitten iski Barkov. Peli oli kahden erän jälkeen 4-1 vierasjoukkueelle.

Kolmannessa erässä Oilers kehitteli vielä kirin, mutta se toi vain kaksi maalia. Loppuluvut 4-3 Floridalle veivät joukkueen voiton päähän unelmasta, Stanley Cupin voitosta.

Ensimmäisen kerran sarja on katkolla Edmontonissa varhain sunnuntaiaamuna.