Pikkuleijonat saivat melkoista kyytiä USA:lta tiistaina pelatussa alle 18-vuotiaitten MM-kisojen alkulohkon viimeisessä ottelussa. Panoksena oli lohkovoitto, jonka USA nappasi selvin lukemin. Suomi hävisi ottelun 4-9 ja tuloksena oli lohkon kakkosija. Ykköspaikan vei USA puhtaalla pelillä.

Ensimmäinen erä oli vielä tasainen. USA johti ottelua erän jälkeen 1-0, mutta toisessa erässä annettiin yleisölle koko rahan edestä maaliviihdettä. Erä päättyi USA:lle 5-3, joten maaleja tarjoiltiin peräti kahdeksan! Kolmannessa erässä USA kaunisteli tilastoaan vielä kolmella maalilla Suomen yhtä vastaan.

USA:n tehokaksikko oli James Hagens ja Teddy Stiga. Stiga teki USA:n kolme ensimmäistä maalia, kaikki Hagensin syötöistä. Hagens intoutui maalintekoon itsekin ja teki lopulta hattutempun. Nimi kannattaa painaa mieleen: tehopisteet 3+3 Suomea vastaan eivät ole hassumpi näyttö nuorukaisen osaamisesta.

Pikkuleijonista maalinteossa onnistui kahdesti Tuomas Suoniemi. Konsta Helenius kasvatti pistetiliään yhdellä syötöllä, joten turnauksessa on nyt kasassa tehopisteet 0+7. Hagens johtaa pistepörssiä lukemilla 7+9=16, joten jenkkipojan meno on ollut turnauksessa todella hurjaa.