Suomen jääkiekkomaajoukkue kärsi torstaina todellisen shokkitappion Tshekin MM-kisoissa, kun Itävalta vei täyden potin lukemin 3-2.

Avauserän jälkeen kaikki näytti vielä hyvältä, kun Saku Mäenalanen ja Oliver Kapanen olivat vieneet Leijonat kahden maaliin karkumatkalle.

Mutta sitten kaikki kääntyi päälaelleen. Toisessa erässä Mario Huber kavensi ja kolmannessa erässä Thimo Nickl tasoitti. Tuossa välissä Itävallalta ehdittiin hylätä yksi osuma.

Pelin viimeisellä minuutilla Leijonilla oli huippupaikka, mutta Itävallan maalivahti David Kickert sai mailanpäänsä Juuso Riikolan kudin eteen. Hetki tästä ja Harri Säterin takana soi. Benjamin Baumgartnerin voitto-osuma pysäytti pelikellon lukemaan 59.59.

Leijonilla on nyt koossa neljästä pelatusta ottelusta seitsemän pistettä.