Aleksi Valavuori on ottanut silmätikukseen Ilta-Sanomien toimittajan Joonas Kuisman. Miehen Ylen jalkapalloasiantuntijoista kirjoittama teksti on myös päätynyt Valavuoren pöydälle.

– Joonas Kuisman täytyy olla Suomen huonoin urheilutoimittaja. Käydääs nyt tämä sitten läpi ja kerrotaan miten asia oikeasti on. Jostain syystä Ylen asiantuntijoiksi päätyy monesti heikompi aines kuin maksukanavien loistaviin tiimeihin, sukupuoleen katsomatta. Ylen studioista löytyy lähinnä kansallisen tason miespelaajia ja 14-vuotiaiden poikien tasolla huippuvaiheessa pelanneita naispelaajia.

– Ottaisiko Maikkarin Mestarien Liiga -tiimi (Suomen paras urheilustudio) 14-vuotiasta poikaa tai kansallista naisten patonkiliigaa valmentaneen naisen asiantuntijakseen Jari Litmasen tilalle? No ei vitussa ottaisi koska substanssi ei riitä. Ja tämänkään ei pitäisi olla sukupuolikysymys, mutta kun tämä Saksassa liharuoan tilannut ja siitä mielensä pahoittanut (annoksessa oli liikaa lihaa) toimittaja nyt teki tästä sukupuolikysymyksen, niin vastataan sitten sukupuolikysymykseen, avautui Valavuori X:ssä.

Valavuoren logiikka ei avautunut Petteri Sihvoselle. “Johtava” reagoi X:ssä.

– Voi, voi. Tuon ”14-vuotiaiden poikien tason” tuohon mukaan vetäminen menee sinulta täydellisesti vihkoon! Et yhtään ymmärrä, mistä urheilun asiantuntijuus koostuu tai ei koostu. Ei sinunkaan tasoasi koriksen asiantuntijana määritä saati rajaa se, ettet yltänyt edes SM-sarjaan pelaajana. Tajuatko? Edelleen, ei korkeutta 215 hypännyt mies ole välttämättä Ella Junnilaa parempi korkeushypyn asiantuntija televisiostudiossa. Aivan toinen asia on se, että sinä olet turhan yksinkertainen kaveri ymmärtääksesi urheilun eri ilmiöitä. Roikut kyllä sitkeästi mukana, mutta ei se ole ansio eikä mikään.