EM-jalkapallo jatkui sunnuntaina kolmella ottelulla. Kaksi otteluista päättyi selvän ennakkosuosikin voittoon, kolmas tulos sisälsi pienen yllätyksen, mutta ei mitään mullistavaa.

Sunnuntain avausottelussa Hollanti löi Puolan, mutta joutui tekemään täyden päivätyön ottaakseen kolme pistettä. Ratkaisu syntyi lopulta onnistuneen vaihdon seurauksena. Kentälle tullut kookas kärki Wout Weghorst teki ensimmäisellä kosketuksellaan 2-1 voittomaalin ja Hollanti sai avattua turnauksen toivomallaan tavalla.

Päivän toisessa ottelussa Tanska ja Slovenia pelasivat 1-1 tasapelin. Christian Eriksen teki ottelun avausmaalin ja samalla ympyrä ikään kuin sulkeutui. Eriksenin edellinen peli EM-kisoissa päättyi sydämen pysähdykseen, nyt mies oli kentän parhaita pelaajia EM-paluuottelussaan. Slovenia tasoitti hieman onnekkaasti, kun Erik Janzan kaukoveto otti kimmokkeen. Tanska oli ottelussa lievä suosikki, mutta samassa EM-karsintalohkossa pelanneet Tanska ja Slovenia pelasivat jo karsinnoissa toisen ottelun tasan ja toisen Tanska voitti niukasti. Tässä valossa tasapeli ei ollut suuri yllätys.

Kolmannessa ottelussa Englanti teki vain ja ainoastaan tarvittavan Serbiaa vastaan. Ottelu oli jopa hieman tylsä, kun Englanti taitavasti ja kärsivällisesti puolusti Jude Bellinghamin tekemää johtomaalia. Maali jäi lopulta ottelun ainoaksi. Serbia yritti tasoitusta laittamalla jatkuvasti lisää hyökkääviä pelaajia kentälle, mutta kiri jäi suutariksi. Englanti sai sellaisen kisa-avauksen, jonka päälle on helppo rakentaa ja hiljakseen parantaa peliään myös hyökkäyspäässä.

Kisat jatkuvat maanantaina kolmella ottelulla. Päivän avausottelussa kohtaavat Romania ja Ukrainan, toisessa pelissä Belgia ja Slovakia sekä myöhäisottelussa Itävalta ja Ranska.