Jalkapallon EM-kisojen sunnuntain otteluissa Englanti kaatoi Slovakian 2-1 jatko-ottelun jälkeen ja Espanja pyyhki tieltään Georgian 4-1.

Englanti oli jo miltei pakkaamassa kotimatkaa varten, kun Slovakia johti neljännesvälieräottelua pitkään Ivan Schranzin osumalla. Englanti tuli kuitenkin lisäajan viimeisellä minuutilla tasoihin Jude Bellinghamin saksipotkumaalilla ja iski voittomaalin Harry Kanen toimesta heti jatko-ottelun alkuun.

Georgia säikäytti Espanjaa, kun Robin Le Normand ohjasi pallon omaan maaliin jo ottelun alkuvaiheissa. Tauon alla Espanja kuitenkin tasoitti Rodrin osumalla, joka hyväksyttiin pitkän VAR-tarkastelun jälkeen. Kun Fabian Ruíz toisen jakson alussa vei Espanjan johtoon, alkoi peli olla selvä ja Nico Williams sekä Dani Olmo vielä kaunistelivat numeroita selkeästi ottelua hallinneen Espanjan eduksi.

Maanantain neljännesvälierissä ovat vastakkain Ranska ja Belgia sekä Portugali ja Slovenia.