Saksa aloitti kotikisansa loistavasti kukistamalla Skotlannin lukemin 5-1 EM-kisojen avausottelussa. Peli oli oikeastaan alusta asti selvä, sillä yksi kisojen seuratuimmista pelaajista, Florian Wirtz, teki 1-0 maalin jo kymmenen minuutin pelin kohdalla. Jamal Musiala lisäsi johtoa yhdeksän minuuttia myöhemmin.

Skotlannilla ei ollut mitään jakoa pelissä, mutta viimeinen niitti tuli aivan ensimmäisen jakson lopussa. Skotlannin Ryan Porteous lensi ulos ja aiheutti rankkarin. Kai Havertz viimeisteli pilkulta varmasti.

Toinen jakso oli enemmän pelailua ja pelaajien vaihtamista. Vaihdosta kentälle tulleet Nicklas Füllkrug ja Emre Can osuivat vielä Saksalle, Skotlannin ainoa merkittiin omaksi, Antonio Rüdigerin tekemäksi maaliksi.

Petri Pasanen ennakoi ennen ottelua, ettei Saksa tule kokemaan minkäänlaisia paineita kotikisoista – päinvastoin. Saksassa kotikisat 2006 läheltä seurannut Pasanen oli FutisUutisten haastattelussa sitä mieltä, että Saksalle kotikisat ovat iso voimavara. Ja juuri tältä avausottelussa näytti: Saksa oli erinomainen ja bonuksena tuli onnistumisia oikeastaan kaikille avainpelaajille.

EM-kisat jatkuvat lauantaina kolmella ottelulla. Kello 16.00 kohtaavat Unkari ja Sveitsi, kello 19.00 on vuorossa Espanja-Kroatia ja 22.00 Italia kohtaa Albanian.