Manchester City osoitti, ettei joukkue välttämättä tarvitse Erling Haalandia takoakseen isot luvut taululle. Norjalainen ei ollut mukana lainkaan, kun City matkusti torstaina Brightonin vieraaksi. Parhaimmillaan usein kärkijoukkueita piinannut Brighton jäi täysin Cityn jyrän alle jo ensimmäisen jakson aikana. Kun erotuomari päästi pelaajat tauolle, oli taululla jo lukemat 3-0 Citylle.

Maalinteon aloitti Kevin de Bruyne ja sitten Phil Foden iski kahdesti. Toisella jaksolla kärjessä pelannut Julian Alvarez teki loppuluvuiksi 4-0 Citylle. Ottelun viimeiset puoli tuntia enemmänkin pelailtiin ja ladattiin akkuja jo seuraaviin otteluihin.

City nousi voitollaan Valioliigan kakkoseksi pisteen päähän Arsenalista. Cityllä on kuitenkin yksi ottelu vähemmän pelattuna. Tappion keskiviikkona kärsinyt Liverpool on kaksi pistettä Cityn perässä, yhden ottelun enemmän pelanneena.

Viikonloppuna kärkijoukkueista Liverpool kohtaa lauantaina vieraskentällä West Hamin. Arsenalilla on edessään viikon toinen paikalliskamppailu, nyt verivihollista – Tottenhamia – vastaan. Arsenal ”matkustaa” tässä pelissä vieraskentälle sunnuntaina. Sunnuntain viimeisessä ottelussa City kohtaa vierasottelussa Nottinghamin.