Brittiläinen nyrkkeilijä Tyson Fury koki toukokuussa tappion ukrainalaiselle Oleksandr Usykille. Nyt Fury on väittänyt brittimedia Daily Mirrorin artikkelissa, että tappio ei ollut reilu ja hänen täytyy otella paremmin seuraavassa ottelussa.

Fury hävisi Osykille tuomariäänin, jotka menivät kahden tuomarin osalta 115-112 ja 114-113 Osykille ja yhden tuomarin osalta 114-113 Furylle. Usyk nappasi voitollaan kiistattoman WBC-liiton raskaan sarjan mestaruuden.

Miehet kohtaavat 21.12. uudestaan Saudi-Arabiassa ja Fury vannoo hakevansa revanssia kokemastaan omasta mielestään epäreilusta tappiosta.

– Minun täytyy tyrmätä hänet siellä, koska en tule saamaan voittoa tuomariäänillä, mikä on valitettavaa, koska on tarpeeksi vaikeaa voittaa ottelu pelkällä voittamisella, puhumattakaan siitä, että sinun tyrmätä joku, mutta olen itsevarma ja odotan haastetta.

Fury uhosi, että edellinen Usyk-ottelu oli suorastaan helppo.

– Usyk-ottelu oli itse asiassa paljon helpompaa kuin luulin sen olevan, paljon helpompaa. Ihmiset sanoivat, että hän on vaikea mies lyödä, mutta minä mätkin häntä kolmen ja neljän lyönnin yhdistelmillä ja nauroin hänelle. Ongelmani siinä ottelussa oli luultavasti se, että minulla oli liian hauskaa, se oli liian helppoa.

Fury väittää olevansa edellisottelun tosiasiallinen voittaja.

– Olen katsonut ottelun monta kertaa. Sain edelleen saman vastauksen – luulin voittavani ottelun, mielestäni tein tarpeeksi. Uysk tietää, ettei hän lyönyt minua. Ihmisten mielipiteet taas – ja tällä kertaa ihmisten mielipiteet vaikuttavat paljon.

– Riittävän lähellä, yksi tuomareista laski minun voittaneen erällä, yksi toinen laski hänen voittaneen erällä ja se oli lopullinen päätös, se oli mitä se oli. Voisin istua täällä järkyttyneenä siitä, mutta uskon aina, että ei ole hyvä itkeä kaatunutta maitoa. Se on nyt tehty, se on menneisyyttä.