Beach volleyn Euroopan olympiakarsintojen viimeinen vaihe, joukkueiden Nations Cupin, käynnistyi torstain komeasti suomalaisittain, kun naisten joukkue voitti ensin Norjan 2-0 ja illalla Hollannin 2-1. Näin Suomi eteni yhtenä neljästä lohkovoittajasta puolivälieriin.

Jurmalassa Latviassa pelattavan turnauksen voittajamaa saa yhden paikan Pariisin olympiaturnaukseen.

Suomi voitti aamulla Norjan 2-0 eli molemmat suomalaisparit Anniina Parkkinen / Vilhelmiina Prihti sekä Taru Lahti-Liukkonen / Niina Ahtiainen voittivat pelinsä.

Illan Hollanti-ottelussa kakkospari Parkkinen / Prihti koki tappion, mutta ykkösparien kohtaamisessa Lahti-Liukkonen / Ahtiainen ottivat voiton. Näin voittajan selvittämiseksi tarvittiin Brecht Piersma / Wies Bekhuis -paria vastaan ns. kultainen erä. Sen suomalaiset hoitivat myös komeasti, pistein 15-8.

Lohkossa B voittajaksi Italia ja kakkoseksi Itävalta. Lohkossa D ja A tarvittiin kultainen erä voittajan ratkaisuun: Ukraina voitti Latvian ja Puola Tsekin.

Näin Suomi kohtaa perjantaina puolivälierissä Tsekin, jonka pareista Neuschaeferova/Svozilova voitti molemmat pelinsä (Belgia ja Puola) ja Hermannova/Stochlova Belgian parin, mutta hävisi puolalaisparille ottelun sekä kultaisen erän.