Loistavasti taistellut Susijengi ei hävinnyt lauantaina niukasti heikolle ryhmälle. Espanja ammensi voittotahdit tiukasta ottelusta Suomea vastaan ja rummutti karsintalohkon voittoon sekä samalla olympialaisiin, voittamalla Bahaman 86-78.

Espanja johti ja hallitsi ottelua suurimman osan peliajasta. Bahaman vahvuus ja heikkous tulivat ilmi – joukkueen tähdet olivat kovia, mutta tähtien takana oli liian kapeaa. Espanja puolestaan käytti leveää materiaaliaan hienosti hyväksi.

Espanjan Lorenzo Brown oli ottelun tehomies tekemällä 18 pistettä. Susijengin suurimpana kaatajana esiintynyt Willy Hernangomez oli jälleen tehopäällä ja teki 15 pistettä. Myös kokemuksella oli osansa menestykseen – Espanjan koripallolegenda Rudy Fernandez selvitti nyt tiensä peräti kuudensiin olympiakisoihin. 39-vuotias kolmen olympiamitalin mies teki ottelussa yhdeksän pistettä.

Espanja pelaa Pariisin olympialaisissa samassa lohkossa Australian, Kanadan sekä Kreikan kanssa. Tällä kertaa Espanja ei turnauksen mitalisuosikeihin kuulu vaikka oman karsintalohkonsa voittikin.