Otto Virtanen pääsi takaoven kautta Ranskan avoimiin, mutta valitettavasti tämän vuoden kokemus jäi yhteen otteluun. Avauskierroksella ATP-listan sijalla 156 oleva Virtanen kohtasi itävaltalaisen Filip Misolicin, jonka rankkaus on miltei sata sijaa Virtasen alapuolella.

Virtanen meni ottelussa 2-0 johtoon erittäin vahvan ottelun alun ansiosta. Misolic ei kuitenkaan luovuttanut vaan voitti kolmoserän. Neljännessä erässä Virtanen johti jo 4-0 ja oli menossa kohti otteluvoittoa, mutta toisin kävi. Misolic nappasi kuusi peliä putkeen ja vei neljännen erän. Viidennessä erässä Virtasen eväät oli syöty ja Misolic rallatteli 6-2 voittoon.

Tällä kertaa ei Otto Virtaselle kelvannut jo todennäköiseltä näyttänyt voitto, mutta uusia kilpailuja tulee. Silti vaatii varmasti itsetutkiskelua, mitä tapahtui ottelun neljännessä erässä, joka kääntyi 4-0 johdosta 4-6 tappioon.