Jakob Ingebritsen on jälleen uusinut tutun tempun. Hän voitti Roomassa 5000 metriä ja 1500 metriä kisojen päätöspäivänä näytöstyyliin. Ingebritsen otti juoksun haltuun hölköteltyään ensimmäisen kierroksen ja sen jälkeen hän ei kärkipaikasta luopunut.

Norjan ihmemies teki samalla tripla-tuplan, jos koripallotermejä lainataan. Tämä oli kolmas kerta perättäin, kun hän voitti EM-kisoissa kaksi matkaa, 5000 metriä ja 1500 metriä.

Keskiviikon muissa finaaleissa 4×100 metrin viestissä naisten kultaa voitti Iso-Britannia ja miesten viestin Italia. Naisten 800 metriä voitti Iso-Britannian Keely Hodginson. Miesten 4×400 metrin viestin ykkönen oli Belgia ja naisten puolella Hollanti, jonka ankkuri Femke Bol otti kultaa myös saman matkan aidatusta versiosta.

Naisten pituushypystä odotettiin huippukilpailua eikä tässä tarvinnut pettyä. Huiman korkeatasoisen kilpailun tason takasi ”trampoliini-alusta”, jonka hyvät hyppääjät osasivat hyödyntää pituudessa ja kolmiloikassa. Kisan ykkönen oli Saksan Malaika Mihambo, joka hyppäsi loistavan tuloksen 722. Myös kilpailun kakkonen, Italian Larissa Iapichino hätyytteli seitsemää metriä jääden rajasta kuusi senttiä. Portugalin Agatha de Sousa jäi puolestaan kolme senttiä italialaisesta. Loppukilpailun kahdeksanneksi sijoittunut urheilija sai tuloksen 669, joten yksi kautta aikojen korkeatasoisimmista pituushyppykilpailuista nähtiin keskiviikkona Roomassa.

Miesten 10.000 metrin kultamitalin voitti Sveitsin Dominic Lobalu. Aika oli 28.00, 32. B-erässä juoksi Suomen Mika Kotiranta, jonka aika oli 31.25,10. Hän oli B-erän sijalla 16.