Formula 2-sarjassa kilpailevat kuljettajalupaukset Kimi Antonelli ja Oliver Bearman ovat ensi kaudeksi nousemassa Formula ykkösiin.

Mercedes haluaa kiinnittää 18 vuotta kesän lopulla täyttävän Antonellin, jotta tämä ei karkaisi muualle. Ferrari-suojatti Bearman, 19, on taas siirtymässä Haasin F1-talliin Ferrarin tuella.

Antonellin ja Bearmanin kova noste on sinänsä outoa, koska Formula 2-sarjassa kumpikaan ei ole tällä kaudella menestynyt. Antonelli on sarjan pisteissä yhdeksäntenä ja Bearman sijalla 14.

Bearmanin tilillä on yksi voitto viime viikonlopun Itävallan osakilpailusta. Neljä perättäistä pisteetöntä kisaa ajanut Antonelli on ajanut F2:ssa parhaimmillaan neljänneksi.

Mutta syy ei ole pelkästään kuljettajissa. Bearman ja Antonelli ajavat Prema-tallissa, jonka auton aerodynaaminen suunnittelu on epäonnistunut. Kilpailukyvytön kalusto on verottanut molempien menestysmahdollisuuksia.

Formula ykkösissä kuljettajia ei pestata niin sanotusti ”sika säkissä”. Jo akatemioiden kautta Bearmanin ja Antonellin kyvykkyys on Ferrarilla ja Mercedeksellä hyvin tiedossa.