HIFK ja Lahden Pelicans väänsivät lähes täydet kolme erää tasaisesti ja vähämaalisesti perjantaina Helsingissä. Vielä kolme minuuttia ennen täyttä aikaa ottelu oli lukemissa 1-1.

Ajassa 57.08 tapahtui kuitenkin kotijoukkueen torjujalle Roope Taposelle paha lipsahdus, kun päädystä ponnahtanut kiekko lipuikin suoraan Pelicans-hyökkääjä Lubos Horkylle, joka pääsi siirtämään kiekon tyhjään maaliin. Katso video maalista tämän artikkelin lopusta.

Tämän jälkeen lahtelaiset iskivät maalit numero kolme ja neljä, kun HIFK haki tasoitusta/kavennusta kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia. Näin Pelicans johtaa puolivälieräsarjaa otteluvoitoin 2-0.

Turussa TPS kuittasi keskiviikkoisen tappion kukistamalla Tapparan 4-2. Kotijoukkue ei hätkähtänyt vierailijoiden väliaikaista johtoasemaa, vaan kuittasivat kahdella osumallaan jo ensimmäisen erän nimiinsä. Loppulukemat 4-2 turkulauset pääsivät siirtämään tyhjään maaliin.

Mikkelin Jukurien ja Oulun Kärppien välisessä väännössä ei maaleilla mässäilty. Päätössummerin soidessa varsinaisen peliajan merkiksi tulostaulu näytti lukemia 1-1, joten ratkaisu jäi jatkoerään.

Kärpät onnistui lopulta tekemään voittomaalin ajassa 71.22 ja johtaa siten ottelusarjaa 2-0.

Kaikki neljä puolivälieräsarjaa jatkuvat jo huomenna lauantaina.