Mestarien liigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä. Lopulta kävi niin, että kaksi espanjalaisjoukkuetta sai sanoa hyvästit tämän kauden kilpailulle, kun PSG Ranskasta pudotti Barcelonan ja Borussia Dortmund Atletico Madridin.

Barcelonassa lähdettiin toiseen otteluun Barcan maalin johdossa. Raphinhan maalilla kotijoukkueen kokonaisjohto kasvoi kahteen. Sitten tuli ottelun ratkaissut käänne: kovasti huomion keskipisteessä viihtynyt erotuomari antoi sinänsä aiheellisen punaisen kortin Barcelonan Araujolle ja peli kääntyi täysin.

Ensin entinen Barca-pelaaja Ousmane Dembele tasoitti, sitten Vitinha toi PSG:n yhteismaaleissa tasoihin. Kylian Mbpappe vei pilkulta PSG:n johtoon ja sama mies iski viimeisen naulan Barcan arkkuun loppuhetkillä.

Dortumundissa Borussia lähti maalin takaa-ajoasemasta kääntämään peliä Atleticoa vastaan. Julian Brandt teki pelin avausmaalin 39. minuutilla ja Ian Maatsen vei Dortmundin johtoon yhteismaaleissa. Toisella jaksolla koko homma näytti kääntyvän: Mats Hummels osui omiin ja Angel Correa vei ottelun 2-2 tasatilanteeseen ja Atleticon jälleen kiinni jatkopaikkaan.

Mutta Dortmund näytti kotiyleisön vahvan tuen siivittämänä, että yksi vaihde löytyy vielä. Niclas Füllkrug iski Dortmundin johtoon ja Marcel Sabitzer jatkoon. Yhteismaalein 5-4 Borussia Dortmund eteni neljän parhaan joukkoon seurajoukkuekilpailuista suurimmassa.

Samalla varmistui myös se, että harvemmin finaaleissa esiintyneistä Dortmundista ja PSG:sta toinen tulee olemaan kesäkuussa Wembleyn loppuottelussa.