Naisten jalkapallon A-maajoukkue Helmarit venyi jälleen perjantaina komeasti ja nousi lisäajalla 1-1-tasapeliin Norjaa vastaan EM-karsinnoissa. Piste pitää vielä Suomen haaveet suorasta EM-lopputurnauspaikasta elossa.

Norja tuli otteluun vauhdilla ja meni myös johtoon alle 10 minuutissa Turussa pelatussa kamppailussa. Suomi sai vähitellen parempaa otetta pelistä, mutta maalipaikat olivat harvassa.

Norjalla oli parikin hyvää paikkaa lisätä johtoaan ja varsinaisen peliajan loppu käytiin pitkälti Suomen kenttäpuoliskolla. Lukemat taululla eivät kuitenkaan 0-1:stä muuttuneet ja Suomen toivonkipinä eli.

Kipinä leimahti liekkeihin, kun lisäaikaa oli takana jo lähes kahdeksan minuuttia. Akseli Emmi AlanenHeidi Kollanen vapautti Emma Koiviston rangaistusalueelle ja puolustaja upotti pallon varmasti Norjan verkkoon ja loppunumeroiksi 1-1.

Suomi kohtaa karsintojen päätösottelussaan tiistaina vieraskentällä Italian ja voitto olisi todennäköisesti riittävä suoraan EM-kisapaikkaan.