NBA:n neljäs finaali oli lähtökohdiltaan selvä: joko Dallas pakkaa kassinsa Bostonin matkaa varten tai sitten lomia varten. Dallas päätti, ettei lomailun aika ole vielä ja voitti Bostonin kotonaan murskalukemin 122-84. Voittomarginaali oli yksi NBA:n finaalihistorian isoimmista.

Dallas voitti ensimmäisen neljänneksen 34-21 ja toisen 27-14. Tauolle lähdettiin siis lukemista 71-35 ja peli oli pitkälle selvä. Kolmannella neljänneksellä ero kasvoi vielä suuremmaksi ja molemmat joukkueet reagoivat: tähtipelaajat penkille ja penkki kentälle.

Dallasin tähtiduo Luka Doncic (kuvassa vasemmalla) ja Kyrie Irving olivat ottelun ensimmäisen puoliskon pitelemättömiä. Doncic teki ottelussa 29 pistettä, joista 25 ensimmäisen puoliskon aikana. Irving teki ottelussa 21 pistettä. Bostonin paras pistemies oli Jayson Tatum (kuvassa oikealla), 15 pistettä.

Isossa kuvassa voitto ei muuttanut mitään. Boston on yhä massiivinen suosikki mestariksi. Seuraavaksi pelataan Bostonissa, jossa ottelusarja on toista kertaa katkolla. Siihen peliin lähdetään 3-1 otteluvoitoin Bostonille.