NBA:n ehdottomiin ykköstähtiin kuuluva LeBron James (kuvassa oikealla) on mediatietojen mukaan tekemässä kovan luokan peliliikkeen sopimuksensa suhteen.

LeBron solmi kaksivuotisen jatkosopimuksen Los Angeles Lakersin kanssa elokuussa 2022. Sen arvo on huimat 97,1 miljoonaa dollaria. Nyt mies on kuitenkin Los Angeles Times -sanomalehden toimittajan Dan Woiken mukaan jättäytymässä pois alkaneen kauden 2024-25 sopimuksestaan.

Tarkempia tietoja jättäytymisen syistä ei ole kerrottu, mutta LeBron halunnee neuvotella uudelleen sopimusehdoistaan. Ratkaisullaan hänestä tulisi rajoittamaton vapaa agentti ja hän olisi vapaa neuvottelemaan minkä tahansa NBA-seuran kanssa.

Lisäksi LeBron on oikeutettu saamaan sopimukseensa pelaajakaupan estävän lausekkeen, koska hän on pelannut edellisessä joukkueessaan yli neljä vuotta ja yhteensä yli kahdeksan vuotta NBA:ssa. Jos hän pysyisi nykysopimuksessaan, hän ei voisi vaatia samaa lauseketta.

Ennusteiden mukaan LeBron pystyisi saamaan uudella sopimuksella jopa 162 miljoonaa dollaria. Sopimuksen maksimipituus on kolme vuotta NBA:n sääntöjen mukaan, koska hän on jo yli 38-vuotias.

Mediatietojen mukaan LeBron lienee silti pysymässä Lakersissä uuden sopimuksen kera. Lakers on juuri palkannut LeBronin podcast-juontajaparin JJ Redickin päävalmentajakseen ja on todennäköisesti varaamassa hänen poikansa Bronny Jamesin tulevassa NBA-varaustilaisuudessa ensi viikolla.