EM-jalkapallon puolivälieräjoukkueista on nyt kuusi selvillä. Viimeiset kaksi kahdeksan joukkoon pääsevää joukkuetta selviää tiistaina. Maanantaina jatkopaikkansa varmistivat Ranska ja Portugali, kaksi ennakkoon vahvaa mestariehdokasta.

Kummankaan jatkopaikka ei tullut helpolla. Belgia piti Ranskaa hyvin ahtaalla koko ottelun ajan. Huipputarkka puolustaminen oli molempien joukkueiden tavaramerkki eikä maalipaikoilla mässäilty. Loppujen lopuksi Ranska oli hitusen Belgiaa edellä ja voitti ottelun ansaitusti 1-0. Ottelun ainoa maali syntyi ottelun lopussa, kun Jan Vertonghen ohjasi pallon epäonnisesti omaan maaliin.

Illan toisessa ottelussa Portugali joutui tekemään täyden työpäivän pudottaakseen sitkeä Slovenian. Portugali iski päätään toistuvasti Slovanian puolustusmuuriin, kun Slovenian harvat paikat tulivat vastaiskuista. Portugali ei löytänyt keinoja maalintekoon varsinaisella peliajalla eikä jatko-ottelussa. Ratkaisu haettiin pilkuilta.

Ottelu olisi voinut ratketa pilkulta jo aiemmin. Cristiano Ronaldo pääsi yrittämään rankkarista johtomaalia jatko-ottelussa, mutta Slovenian Jan Oblak torjui upeasti. Slovenian paras paikka tuli vielä tämän jälkeen, kun Pepe hukkasi pallon ja tähtihyökkääjä Benjamin Sesko pääsi täysin yksin läpi. Viimeistely oli kuitenkin kehno ja Portugalin maalivahti Diogo Costa venyi tielle.

Tuo oli Costan ensimmäinen maineteko. Niitä tuli lisää rangaistuspotkukilpailussa, sillä Costa torjui kaikki kolme Slovenian vetoa. Kun Portugalin tähdet laittoivat pallot varmasti sisään, jatkopaikka irtosi.

Tiistaina pelataan loput neljännesvälierät. Romania kohtaa Hollannin ja Itävalta Turkin.